Om Oss

Djurkliniken Norrtälje

Välkomna till Djurkliniken Norrtälje – Roslagens äldsta djurklinik!
Vi på Djurkliniken Norrtälje har sedan starten 1963 strävat efter att vara den naturliga mötesplatsen för djurägare, veterinärer och våra fyrbenta vänner i Roslagen. Vår ambition är att ge våra älskade sällskapsdjur ett långt och kvalitativt liv, både genom förebyggande åtgärder och genom högklassig veterinärvård i en familjär och harmonisk miljö.
Under dessa år har vi haft förmånen att möta tusentals besökare och kliniken har blivit ett naturligt val både för stadens bofasta djurägare och för tillfälliga sommargäster.
2017 är det dags för kliniken att ta nya steg och utvecklas ytterligare, den här gången i ny regi. Vi kommer som alltid sträva efter att bygga en trygg och självklar mötesplats för dig och ditt djur
Vi vill att alla våra kunder känner sig sedda, känner förtroende för våra veterinärer och får just sina behov tillfredställda.
I början av året 2017 slår vi upp portarna, med utökad personalstyrka och breddad kompetens.
Kliniken har moderniserats med bland annat en ny digital röntgen, eget labb, avancerad djurtandvård samt en av Sveriges främsta experter på exotiska djur som tillskott i personalen.
Vi hälsar er varmt välkomna att besöka oss, och tveka inte att höra av dig om du vill veta mer!
Vi talar bland annat svenska, engelska, franska, tyska, ryska, mm mm.

Vi erbjuder kvalificerad medicinsk och kirurgisk hjälp och erbjuder ett stort utbud av tjänster.

Boka tid

Fråga Buba

F: Varför kliar min hund/katt sig?

Den frågan får vi veterinärer höra ofta och ibland krävs det detektivarbete för att hitta orsaken.
Jag räknar med att ca 20% procent av alla besök till Brommadjurklinik har någonting med huden att göra.
Det finns hundratals andra anledningar till varför din hund eller katt kliar sig. Här tar jag upp de vanligaste men det är ändå en liten del av alla orsaker. För att komma till botten med besväret måste man ha en bra veterinärkontakt och kanske måste man komma på återbesök flera gånger. Ofta hittar man t.ex. ohyra vid första besöket och då är saken klar. Men ibland krävs det en ordentlig utredning och den tar lite tid. För det mesta lyckas man. Det finns många olika diagnostiska prover man kan ta och ofta ser man sekundära problem t.ex. bakteriella infektioner eller svamp som först måste tas omhand innan man kan hitta det grundläggande problemet.

F: Kan katten eller hunden bli allergisk mot sin mat?

Foderallergi är en populär diagnos just nu och i varje butik kan man köpa foder som är “icke allergiskt”. Foderallergi är mer ovanligt än man kanske tror. Klådan liknar den vid t.ex. pollenallergi men kan vara mer uttalad. För att hitta en foderallergi brukar vi först utesluta allt annat som kan ge klåda och sedan startas en mycket sträng diet med speciella foder. Att bara byta foder i någon vecka är helt overksamt. En eliminationsdiet som det heter måste vara strikt styrd och ingredienserna måste väljas med omsorg. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt foder vid behov.

F: Kan husse eller matte smittas av hundens/kattens ohyra?

Ofta får jag frågan om katten/hudens loppor, löss mm smittar till husse eller matte. Det gör dom inte. Visst kan loppor bita en människa men vårt blod fungerar ej för loppans fortplantning. Men det kliar ändå. Kliar det på dina ben så är det ofta loppor. Mjällkvalster biter ibland på magen och underarmarna. Rävskabb kan i undantagsfall smitta men vi har aldrig sett en sådan överföring så det är ovanligt. Rävskabb kan ej fortplanta sig på människa.